Biografie van onderwaterfotograaf Patrick van Gemert

Helmduiken in Scapa Flow

Op twaalfjarige leeftijd kwam hij op de middelbare school in aanraking met de fotografie. Na in de doka het ontwikkelproces te hebben ervaren als ”een magisch moment” wist hij het zeker: “Ik word fotograaf.” Na zijn middelbare school ging hij eerst aan het werk bij een schoonmaakbedrijf. Heel iets anders dan in de fotografie, maar waar hij veel mensenkennis opdeed en genoeg verdiende om de opleiding aan de fotovakschool te bekostigen.  In die tijd kwam ook zijn eerste foto in de krant, een brandje in een flat op het Vogelplantsoen in Dieren. Hierna volgden langzaam maar zeker de eerste opdrachten en in 1994 startte hij met Patrick van Gemert fotografie.

Vijf jaar later, in 1999, ging hij samenwerken met tekstschrijver Fiona de Heus en werd het bedrijf voortgezet als Zutphens Persbureau. In 2000 maakte Patrick met Zutphens Persbureau de stap om als eerste fotograaf in Zutphen digitaal te gaan werken waarmee hij de concurrentie een stap voor was. 
Vanaf de oprichting hield het bedrijf zich voornamelijk bezig met journalistiek werk, inmiddels zijn de bakens verzet en is Zutphens Persbureau vooral gericht op bedrijfscommunicatie met als slogan: Een heldere boodschap in woord en beeld die mensen beweegt.

Het bedrijf groeide, verhuisde in 2007 naar de Bettinkhorst in Zutphen, breidde uit met personeel en met een fotostudio voor met name product- en portretfotografie.

Na een opdracht voor een regionale krant over Duik Holland Schoon werd hij door duikvereniging Duiken in Zutphen uitgenodigd voor een proefduik in het Graaf Ottobad in Zutphen, hij was meteen verkocht. Bijna dezelfde magische ervaring als in de doka toen hij twaalf was: onderwater door ademen en zo een totaal andere wereld verkennen. Inmiddels is Patrick PADI Divemaster en heeft hij al heel wat duiken in zijn logboek staan.  Nu komen zijn twee passies samen: onderwaterfotografie.

Bel voor een afspraak met onderwaterfotograaf Patrick van Gemert: 0575-546311.